Äntligen - vårstädad bil

Äntligen – vårstädad bil

Våren närmar sig med stormsteg. Det är inte bara jag glad över, utan även min fyrhjulade vän – nämligen bilen. Våren är alltså inte bara uppskattat av oss bilägare, utan dessutom väldigt efterlängtat. Sommardäcken kan glida på, extraljusen kan monteras ned och bilen kan vårstädas. Det är en del som ska göras, men det är det värt. Att glida omkring i sin vårstädade bil med sommardäck och grusfria vägar, det är en speciell känsla.

Enligt SMHI så är våren här när dygnsmedeltemperatur är över 0°C, vilken kan räknas redan från mars här i Stockholm. Men det är egentligen nu i slutet av maj det på riktigt börja pirra till inombords.

Det är en känsla som är svår att beskriva till icke bilägare. Det är väldigt intern känsla som tillhör en sorts privat klubb, det vill säga klubben för oss som äger en bil. Vi vet hur tråkigt och grått det är med vinterhalvåret. Ständigt smutsigt och vindrutetorkare som går sönder. Att våren kommer är inte bara skönt, utan det tar bort 10 kilo från axlarna på oss bilägare. Branschen njuter också, speciellt bilbranschen där däcken står för större del av inkomsterna, det är alltså en årstid då din lokala bil- och däckverkstad njuter av jobb som aldrig tycks ta slut.

Ja, våren är full av fördelar. Strunta i fästingar och ogräs som tar över din trädgård, bilen är lycklig. Bilägaren är lycklig. Nu är det äntligen den perioden på året då det faktiskt är som längst tidsperiod kvar till nästa vinter.